Da li vas spijuniraju preko web kamere ?

Autor

admin

Datum

januar 18, 2008

Komentari

Web špijunaža .Koliko su ljudi danas svesni činjenice da zivimo u svetu cyber kriminala i da u bilo kom momentu možemo lako postati zrtva nečije bilo zlonamerne ili podstaknute pukom radoznalošću želje da baš na nama isproba neki od hakerskih napada ?

Nedavno sam na jednom ruskom sajtu video stranicu koja svakodnevno emituje na desetine video zapisa odnosno live streamova sa razlicitih lokacija u svetu ,a da pritom vlasnici tih kamera ni na kraj pameti nemaju ideju da ih posmatraju .Te takozvane žrtve internet napada ne rade ništa što bi vam privuklo paznju , oni jednostavno žive kao i vi u čvrstom uverenju da su apsolutno bezbedni i zaštićeni od bilo šije radoznalosti . Ovo naravno ne mora da bude ništa zabrinjavajuće jer kao i svaka druga vrsta neslane šale samo će verovatno poslužiti kao razlog za malo smeha ali u pogrešnm rukama to može i te kako postati oružje kojim se moze uceniti odnosno zastrašiti bilo koja nevina žrtva .

Web špijunažaŠto se tiče zaštite od ovakvih napada, Web špijunaža odnosno zaštita od nje  mogu biti različiti vidovi firewall softvera i pre svega izuzetno jake šifre koje je daleko teze probiti od najprostijeg imena omiljenog kućnog ljubimca ili vrlo cesto korišćenog datuma nečijeg rodjenja .Neka vrsta utehe moze biti samo to da je u eri „Velikog Brata “ ili nekog drugog rijalitija postalo in biti u žiži interesovanja i pod budnim okom velikog broja gledalaca . I na samom kraju možda i najlakši našin zaštite : isključiti kameru kad se ne koristi ili zatvoriti zoom objektiva .

laptop servis

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

MOŽDA VAM SE SVIDI